Beden Dili Eğitimi

Mezun ve öğrencilerin kariyer ve kişisel gelişimine destek olmak amacı ile İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Halit Aydın Kampüsü’nde, Etkin Beden Dili öğeleri; yüz, eller, kollar ve bacak hareketleri, göz iletişimi, duruş biçimi, kişiler arasındaki mesafe konuları üzerinde duruldu.
Seminerde ayrıca, beden dilinin çok geniş ve çok derin bir konu olduğunu belirten eğitmen Levent AYHAN görsel ve canlandırma yaparak örneklerle içeriği paylaştı. İnsanların birbirlerine
mesajlarını söz, ses ve beden dili kanalları aracılığıyla ilettiklerini ifade eden Levent AYHAN, mesajların sözle %7, sesle %38 ve beden diliyle ise %55 gibi yüksek bir oranla iletildiğini söyledi.
Kişilerin vücut dilini dikkat etmesi gerektiği ve ayrıca seminerde yanlış yapılan beden dili hareketlerinden örnekler verilerek üyelerimize beden dilinin etkili kullanılması hakkında da uygulamalar yapıldı. Son olarak, iletişimde sözler kadar beden dilinin de etkili olduğunu ifade edilerek beden dilinin etkili kullanabilmek için aşırı göz temasında bulunmak, sürekli sabit durmak, duvara veya masaya yaslanmak, saat ya da yüzle oynamak, konuşurken başı geriye atmak, saçları geriye atmak gibi davranışlardan kaçınılması gerektiğini vurgulandı.