Task Scheduling Eğitimi

Görev zamanlayıcı, bilgisayar programlarını veya komut dosyalarını önceden tanımlanmış zamanlarda veya belirli zaman aralıklarından sonra başlatan bir iş zamanlayıcıdır. Ayrıca e-posta göndermeyi ve hatta belirli mesajları görüntülemeyi planlayabilirsiniz.

Office 365, Exchange gibi ürün ve hizmetleri yönetirken, belli bir rutin dahilinde yaptığınız kontroller ve işlemler, çektiğiniz raporlar, sıklıkla çalıştırdığınız script’ler olması kaçınılmazdır. Windows Görev Zamanlayıcı (Task Scheduler) ile bunları otomatize etmek ve zamanlamak, hem teknik açıdan yönetimi kolaylaştırıp yapılan işi daha profesyonel hale getirir hem de zamandan ve efordan ciddi anlamda tasarruf sağlar. Bunlara ek olarak muhtemel kullanıcı hataları riskini minimize eder. Office 365’te lisans sayılarının takibi, işe yeni başlayan kullanıcılara lisans atanması, Exchange’de mailbox’ların boyut ve doluluk oranlarının raporlanması, ActiveSync log’larının çekilmesi gibi size, işinize, ekibinize, organizasyonunuza özgü gereksinimler doğrultusunda sayısız işlem için bu yönteme başvurabilirsiniz.

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrenci ve mezunlarının katılımı ile İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği (İAÜMED), Tetris Solutions (Türkiye, İngiltere) IT Yetenek ve Yazılım Geliştirme Danışmanlığı Hizmetleri ve İstanbul Aydın Üniversitesi Yazılım Kulübü iş birliği ile çevrimiçi olarak yapılan Database Fundamental eğitimi, Tetris Solutions Yazılım Mühendisi Arif Kemal Aksu eğitmenliğinde düzenlendi.