2022 Öncesi Astrolojiye Bakış

Astroloji, gök cisimlerinin canlı ve cansız varlıklar üzerinde etkilerini araştıran insanoğlunun ilgilendiği en eski ilimler arasındadır. Horoskopun çizimi ve açıklanması ise astrolojik bir süreçtir. Astroloji aynı zamanda gezegenler arasındaki açılarla ve bunların insanlık üzerinde gözlemlenebilen etkileri ile ilgilenir. Astroloji insanın türlü özelliklerini yansıtır yeteneklerini, zayıf yönlerini açıklamaktadır. Astrologların görevi de burçlar ve yıldızlardan yararlanarak yıldız haritasını çıkarıp bilgi ve deneyimleri ile birleştirip danışana sunmaktır.

Astroloji kendi alanında;

Doğal ve Fiziksel Astroloji: Gezegenlerin med – cezir zamanlarındaki hareketlerini, hava şartlarını, atmosferin durumunu ve mevsimleri göz önüne alarak açılamalar yapan astroloji dalı.

Günlük veya Hukuki Astroloji: Ulusların, kişilerin ekonomik ve politik dönemlerinin astrolojisi.

Doğuşa Ait ve Genetik Astroloji: Bireylerin ve onların doğum haritalarını inceleyen açıklayan astroloji dalı.

Ruhsal Astroloji: Kişi doğmadan önce anne karnındayken gerçekleşen Güneş ve Ay tutulmalarının etkilerinin ruhsal yolculuk üzerindeki etkilerini inceleyen astroloji.

Saatlik Astroloji: Herhangi bir zamanda ve yerde ortaya çıkan belirli sorunları ve onları açıklamaya çalışan astroloji dalı olarak ayrılmıştır.

Capella Akademi Kurucusu – Astrolog Hilal SARAÇ, Astrolog – İlknur ANAYURT, Karma Astrolog – Mahizer BİLGETECAN 24 Aralık cuma saat:13:00’de İAÜ Florya Kampüs D blok turuncu salonda

İAÜMED üyeleri ile bir araya geldi.